Puro seçiminiz, yakışınız, içkonuiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar büsbütün size özeldir. Fakat gene de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç yer var! 1- Puro Seçimi Ben bu kırmda günün her saatinde içmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz de keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetleme Etme Yabancı konstrüksiyonı Karayip purolarda içmeden önce nemliliğini denetleme buyurmak gerekir. Bu Toscanello için geçerli değil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı nem oranlarında içmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş altı da tecrübe katılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi müstelzim yaşamsal bir nizam var. Puro sadece amma sadece kokusuz kızdırmale yakılır! Puro her çağ evet büfecir gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler gibi dem yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro alaka ve alaka ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde yaklaşan. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken yalın puroya sütun dokunma etmemelidir. Ateşin maviliği purodan beş altı uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yakaı alya döndüğünde kızartma konulemini serardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 not eğimle, aleve tam dokunma etmeyecek şekilde tutun. Bu konulemi yaparken tüm ayağın denktaş yanması gerektiği için puroyu aynı zamanda ahenkli bir şekilde 360 not döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna natürel alevli çakmalara gereğince beş altı henüz uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu minval çakmaklar çok kuvvetlidür ve çokça yaklaşan tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma konulemi natürel alevli çakmaklarla, beş altı çağ alabilir. Bu süre size vakit kaybı gibi bölümükebilir amma puro götürüm ve himmet ister. 5- İyi Yandığını Denetleme Etme Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı denetleme edelim. Puroyu kızartma konuleminden sonra huysuz çevirip cebinünüze beş altı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya belli belirsizçe hava üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm bacak kıpkırmızı ise yakma konulemini serarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yakaı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki tüm bacak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu dudakınıza götürün. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek çalma veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki ıvır zıvır soluk henüz çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış pare da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Hafifçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, artık puronuz içime müheyya. Pekâlâ evet siz müheyya mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkuzguni çıkuzguni içilmeli. Alacağınız her soluk ortada en azından 40 saniye aramak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara gibi içmeye çhileışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı içimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da çabucak hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı içmeye devam ederseniz, puro o kadar ızdıraplaşır ki hiç içilemeyecek duruma gelebilir. Ufak tefek bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Esrar belli belirsizçe ağıza doldurulur ve dilsiz alıcıların dumanla ihtarlmasına onay verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz az alaka gösterdiğinizin bir konuaretidir. Sönen puronun küllerini hoşça temizleyin. Bunun için kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri hoşça temizlediğinizden güvenli olduktan sonra puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim içtiğim Toscanello için yeni baştan yakma sıkıntı teşkil etmez. Fakat pençe konstrüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda meraret hissedeceğinizi afişe etmek isterim.

şayet puro kaliteli bir puro ise 15 sene ayrıca henüz uzun bir süre de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve katiyen şense olan 2 nizamı mealız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın vasatın suhunet ayarıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız vasat sıcaklığının 16 ila 18 not ortada başüstüneğundan güvenli olmanız gerekiyor. Ev içinde bu sıcaklığı yakalamanız oldukça zordur. Bu yüzden vasat sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza gerek yoktur. Lakin kuşkusuz şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama vasatını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek sıkıntı ile karşılaşmazsınız. Hıfız vasatı sıcaklığında temel sıkıntı vasatın itici değil çokça sıcak olmasıdır. Çünkü saklama vasatı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği sorunu ile karşılaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise saklama vasatının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet çokça kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Zahir nem saklama vasatı sıcaklığına gereğince değişim gösterecektir ve bu yüzden de saklama vasatı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yok ise herhangi bir hava geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca hava geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama vasatının hava geçirmemesi ve buna rabıtlı olarak da kutu içindeki nem ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak için anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı esenlayacak katiyen hava geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En yararlı humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları katiyen hava geçirmedikleri için diğer rakiplerine yetişkin başkalık atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Önerilen makaleler

Yorum yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Seo Fiyatları https://fanusmodelleri.name.tr/ https://bilgiteknolojisi.name.tr/ https://polimermalzeme.name.tr/ https://twittersosyalmedyauzmani.name.tr/ https://sicakfirsatlar.name.tr/ Heets Sigara Fiyat
Steroid Satın Al Steroid Sipariş Fantezi İç Giyim Hacklink
takipçi satın al https://seokoloji.gen.tr
Puro Satın Al
Puff Bar
hacklink hacklink hacklink hacklink hacklink hacklink
puro satın al sigara satın al betsat casino bahis siteleri onwin bahigo betsat steroid satın al korsan taksi korsan taksi https://www.sohbetci.net.tr/ vbet sportsbet
https://escortnova.com/